Omlackering

Du vill vara trygg i att företaget du vänder dig till har en bred kompetens och förståelse för olika typer av material. För oss är det A och O. Vi jobbar med många olika typer av material i varierade uppdrag. Här kan du läsa om de vanligaste som vi använder oss av. 

Gelcoat

Gelcoat är det man lägger som yta på båten.  När man får en repa och ska åtgärda den är det viktigt att aktören du vänder dig till har full koll på matchningen. Det har vi oavsett om vi har jobbat med båten tidigare eller inte. Vi blandar till rätt kulör och ser till att reparationen inte ens syns. 

Vi utför även rekondering om färgen har blivit matt och tråkig. Då polerar vi upp den och ser till att färgen blir ny och levande igen. Din båt ska se som ny ut!

Glasfiber

Glasfiber är det som båtar byggs i för att få sstyrka i konstruktionen. Glasfiber finns sydda i olika modeller och väv för varierade ändamål. Materialet kan behöva ha olika egenskaper beroende på vad det ska användas till. Om man får en smäll mot båten kan fibertrådarna separera vilket försvagar konstruktionen. Vi slipar då bort det som är löst och ersätter med nytt glasfiber, så att styrkan återfås. 

Lack 

Vi gör omlackering av båtar och reperationer av lackskador
Lacket vi använder är en typ som är framtagen för höga temperaturer och extrema väderförhållanden med hög tålighet mot UV-strålning. Lacket håller högsta kvalitet och har en lång livslängd.

polyesterplast eller epoxy 

Polyesterplast finner du i åtskilliga produkter. Vi använder oss av en typ som heter epoxy i de flesta av våra reparationen för att få bättre vidhäftning.

Vi använder alltid de material som redan är i båtarna för optimalt resultat. Den polyestersort som finns i just din båt blir därmed den vi använder vid reparation. 

Behöver ni hjälp?